Visitaal Chat app: praten met pictogrammen

Iedereen wil graag met elkaar chatten en appen, ook mensen met afasie! Daarom heeft Visitaal een gratis chat-app gemaakt waarmee je pictogrammen, emoji’s en foto’s naar elkaar kunt sturen.

Visitaal Chat is een veilige en gemakkelijke chat- en messaging app. Cliënten kunnen hiermee zelfstandig simpele berichten met Visitaal-pictogrammen versturen. Zo blijven ze contact houden met hun ouders, familie, vrienden, klasgenoten, collega’s en begeleiders. 

De app bevat 350 kleine zwart-wit-plaatjes waarmee een hoop gezegd kan worden. Zo kan een plaatje van eten en een plaatje van afspraak communiceren dat iemand samen wil eten. De ontvanger kan dan bijvoorbeeld een pictogram terugsturen van een klok met een vraagteken erin. Hoe laat komt het uit?

De pictogrammen zijn niet zomaar gekozen, maar worden al sinds de jaren tachtig ingezet. Jaarlijks worden er nieuwe pictogrammen aan het aanbod toegevoegd om actuele onderwerpen te kunnen bespreken. Omdat het visuele element zo belangrijk is, is het met de app ook mogelijk om andere plaatjes te sturen, zoals emoji, foto's en gifjes. 

De app Visitaal Chat is gratis en beschikbaar voor Android of iOS.

Meer informatie over Visitaal vind je op de website www.visitaal.nl.