Handig: Wegwijzer Hersenletsel

Als het gaat om hersenletsel, is het hulp- en zorgaanbod in Nederland groot. Zo groot dat het heel lastig kan zijn om precies te vinden wat jij nodig hebt. Wegwijzer Hersenletsel is een overzichtelijke website dat een groot deel van het zorgaanbod samenbrengt. Het is geen marktplaats of verkoopsite, maar een site die jou de weg wijst naar de aanbieders van deze producten en diensten. Een app bijvoorbeeld, cursus, boek, lotgenotencontact of dagbesteding. Natuurlijk is Hersenz ook op Wegwijzer Hersenletsel te vinden.

Zo werkt de wegwijzer

Een zoektocht op Wegwijzer Hersenletsel begin je door een of meerdere trefwoorden op te geven. Zoek je aanbod in de buurt, dan kan je aangeven binnen welke afstand tot jouw woonplaats je iets zoekt. Om jouw zoekopdracht te verfijnen, kan je het aanbod op verschillende manieren filteren. Bijvoorbeeld op ‘begeleiding’, ‘revalidatie’ of ‘lotgenotencontact’. Of op de doelgroep voor wie het aanbod bedoeld is, bijvoorbeeld ‘kinderen’, ‘volwassenen’, ‘naasten’ of ‘broers en zussen’. Van elk product of dienst vind je een omschrijving. Waar mogelijk worden de adresgegevens getoond evenals een link naar de website van de betreffende aanbieder.

Weet je iets wat niet mag ontbreken op Wegwijzer Hersenletsel?

Zowel mensen die op zoek zijn naar zorgaanbod als aanbieders kunnen diensten en producten voor op de website aandragen. Een onafhankelijke moderator checkt het nieuwe aanbod en past zo nodig de informatie aan om de vindbaarheid en volledigheid te verbeteren. Dus heb je of heeft jouw organisatie iets wat niet mag ontbreken op Wegwijzer Hersenletsel? Dan kan je kosteloos jouw aanbod toevoegen op de website. 

De mensen achter de Wegwijzer Hersenletsel

Wegwijzer Hersenletsel is ontwikkeld en wordt beheerd door Stichting In-Tussen, in opdracht van het ministerie van VWS. Naast deze wegwijzer is er ook een Wegwijzer Autisme en een Wegwijzer EMB (ernstig meervoudige beperking).