Apps die je helpen omgaan met vermoeidheid

Voor mensen die last hebben van (chronische) vermoeidheid is er een aantal apps op de markt die je kunnen helpen daarmee om te gaan. Hieronder stellen we er drie voor.

Pocket Energy

Heb je aanhoudende stress-, vermoeidheid-, en pijnklachten? Heb je moeite om de juiste balans te vinden en je grenzen te respecteren? Pocket Energy is jouw persoonlijke coach die je grip geeft op je energiebalans, je zelfvertrouwen vergroot en je helpt op weg naar een actiever leven met minder klachten.

Pocket Energy werkt als een soort persoonlijke coach. Door in de app een dagboek bij te houden waarin staat wat je doet, hoeveel energie het je kost en welke klachten je hebt, krijg je steeds beter inzicht in je eigen klachten. Hierbij hou je zowel al je activiteiten als een planning bij. Zo krijg je hopelijk steeds minder klachten.

De app kan helpen bij het krijgen en/of behouden van de balans tussen belasting en belastbaarheid.

Download PocketEnergy in de Appstore

Download PocketEnergy in Google Play

Activiteitenweger

De Activiteitenweger App van Meander Medisch Centrum is een hulpmiddel voor het plannen van dagelijkse activiteiten binnen je energiegrenzen. Je stelt je eigen doelen en kunt sterren halen als het lukt. De app helpt je om meer te bewegen en geeft jou feedback. Doordat de app dagelijks helpt om je energie te doseren, krijg je meer vertrouwen in je eigen kunnen.

De app is ontwikkeld voor jongeren van 12 tot 18 jaar die te maken hebben met een beperkte belastbaarheid.

Download Activiteitenweger in de Appstore

Download Activiteitenweger in Google Play

Pictoplanner

Deze app geeft zicht op de structuur van een dag door middel van picto's en foto's. Je kunt in de app een dag of een weekoverzicht zien. Dit overzicht kan je vullen met activiteiten, deze worden gesymboliseerd door middel van picto's en foto's.

In het dagoverzicht is een dag onderverdeeld in ochtend-middag-avond en de diverse activiteiten in de tijd zijn zichtbaar als picto's die achter elkaar zijn geplaatst. De activiteiten die zijn geweest krijgen een andere kleur, dit is duidelijk zichtbaar.

Je kunt eenvoudig een activiteit toevoegen. Waarvoor je dan zelf een picto kan kiezen of foto kan maken. Vervolgens kun je bijbehorende tijd, eventuelen herhalingen in de week en herinnering toevoegen.

Ook is het mogelijk onder een activiteit subactiviteiten te plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn om handelingsschema's te maken (bijvoorbeeld de stappen van aankleden).

Download Activiteitenweger in de Appstore