Brain Awareness Week 2023

Tijdens de Brain Awareness Week van 13 tot en met 19 maart 2023 vraagt de Hersenstichting aandacht voor de werking van de hersenen én het belang hiervan. Een week lang maken we mensen bewust van hoe belangrijk de hersenen zijn. Want alleen dán besef je hoe groot de impact op het leven is als er iets met die gezonde hersenen gebeurt. En alleen dán begrijp je waarom het cruciaal is de hersenen zo gezond mogelijk te houden. 

Waarom de Brain Awareness Week

Hersenen zijn van levensbelang. Dankzij jouw hersenen kun je ademhalen, heb je herinneringen en voel je blijdschap. Je hersenen zorgen ervoor dat jij je benen kunt bewegen en met je ogen kunt knipperen. Bij alles wat je doet, heb jij jouw hersenen nodig.  

Maar uit onderzoek van de Hersenstichting blijkt dat 60 procent van de Nederlanders in grote mate niet weet wat hun hersenen allemaal doen en waar ze dagelijks allemaal bij betrokken zijn. 

Zo weet 35 procent van de Nederlanders niet dat de hersenen er onder andere voor zorgen dat je een schilderij kunt bewonderen en weet 33 procent van de Nederlanders niet dat de hersenen van essentieel belang zijn om verliefd te worden.

Doe de Brain Awareness hersenquiz!

Je hersenen heb je nodig bij alles wat je doet. Ze laten je praten, lachen, genieten en nog wel 1000 dingen meer. Voor veel mensen zijn goed werkende hersenen vanzelfsprekend, maar weet je wel wat je hersenen de hele dag ongemerkt voor je doen? Ontdek hoe wonderlijk jouw hersenen zijn! Doe de Brain Awareness Hersenquiz op de site van de Hersenstichting en test je eigen kennis over de hersenen.

 

Bron: de Hersenstichting