Podcasts

Wil je meer weten over niet-aangborenhersenletsel? Er is niet alleen veel over te lezen, er zijn ook interessante podcasts. We hebben er hieronder enkele voor je op een rij gezet.

Bijvoorbeeld de documentaire 'NAH, niet-aangeboren hersenletsel' over Christiane. Zij kwam een aantal jaar geleden zwaar ten val in Portugal. Ze liep hersenletsel op en lag maandenlang in coma. Artsen en familie zetten alles op alles om haar leven te redden. En dat lukt. Christiane moet wel alles opnieuw leren. Zij werkt keihard om het leven weer onder de knie te krijgen. Zij kan uiteindelijk met veel thuishulp zelfs weer in haar eigen huis wonen. Deze aflevering won de NTR Podcastprijs 2021.

 

De Publieke Tribune: Leven met niet-aangeboren hersenletsel

In deze uitzending van De Publieke Tribune spreekt Coen Verbraak met mensen die op een bepaald moment in hun leven te maken hebben gekregen met hersenletsel. Hoe kan dat ene moment je leven veranderen? Hoe verwerk je een gebeurtenis die je leven plotseling in tweeën deelt? Welke impact kan hersenletsel hebben op de mensen om je heen? En hoe ga je om met het verlangen om ooit weer de oude te worden?

30 november 2023
Luister de Podcast

Tussen je oren

In de podcast-aflevering 'Tussen je oren' vertelt voormalig huisarts Mans Mees emotioneel over de grote gevolgen van zijn hersenvliesontsteking. “Ik ben nu Mans 2.0. Ik heb de hele dag moeite om de dag door te komen. Niks is meer vanzelfsprekend en alles moet gepland worden.”

16 juni 2023
Luister de Podcast

Hoe beïnvloedt vermoeidheid het leven van mensen met NAH?

Onderzoeker Jessica Bruijel gaat in op vermoeidheid na hersenletsel en welke consequenties het heeft voor zowel de getroffene als de naasten.

29 april 2022
Luister de Podcast

Neuropsycholoog Aglaia Zedlitz over de impact van chronische vermoeidheid

Neuropsycholoog en psychotherapeut Aglaia Zedlitz onderzoekt en behandelt vermoeidheid als gevolg van een hersenaandoening. Haar expertise ligt bij niet-aangeboren hersenletsel. In deze aflevering van 'Tussen je oren' legt Aglaia uit wat de invloed is van chronische vermoeidheid op het dagelijks leven en wat het verband is met andere klachten, zoals overprikkeling. Daarnaast geeft ze praktische tips hoe ermee om te gaan, ook voor de naasten.

26 april 2023
Luister de Podcast

De klank van afasie

De vader van Anke Van Meer kreeg een paar jaar geleden een herseninfarct tijdens het joggen. Sindsdien is hij op zoek naar zijn taal. In zijn hoofd botsen de klanken. Uit zijn mond klinken ze anders dan hij bedoelt.

3 oktober 2022
Luister de Podcast

Hoe kan ergotherapie het leven van mensen met hersenletsel verbeteren?

1 februari 2022
Luister de Podcast

Hoe beïnvloedt vermoeidheid het leven van mensen met hersenletsel?

1 februari 2022
Luister de Podcast

Hoe beïnvloeden visuele stoornissen het leven van mensen met hersenletsel

1 februari 2022
Luister de Podcast
Hersenz nieuwsbrief

Ontvang gratis de nieuwsbrief van Hersenz

Meld je vandaag nog aan en ontvang gratis de digitale versie van het Hersenz magazine 2023.