Bouwsteen emoties en gedrag

Door het hersenletsel is er veel veranderd in je leven. Misschien is werken niet vanzelfsprekend meer, ben je te moe om je hobby’s op te pakken, ben je afhankelijk van je partner of kun je minder goed voor de (klein)kinderen zorgen. Hersenletsel kan emoties veranderen en je gedrag beïnvloeden. Misschien word je sneller boos of ben je somber of lusteloos.

In de bouwsteen Emoties en gedrag staan we stil bij de veranderingen als gevolg van het hersenletsel en leer je omgaan met de veranderingen en het verlies. De behandeling bestaat uit een combinatie van groepsgesprekken en psychomotore therapie (ervaringsgerichte fysieke oefeningen). 

Omgaan met veranderingen

Onder deze bouwsteen valt de module ‘Omgaan met veranderingen’. In een vaste groep bespreken we wat er voor je is veranderd door het hersenletsel. Doordat je meer inzicht krijgt in de gevolgen van het hersenletsel leer je er beter mee omgaan.

Ook leer je persoonlijke doelen te stellen en daaraan te werken. Het resultaat is dat je meer grip hebt op je leven en dat je weer perspectief ziet. Voorbeelden van doelen zijn: 

  • Ik kan aangeven wat me dwars zit

  • Ik schiet minder vaak uit mijn slof

  • ik denk eerst na voordat ik iets doe

 

Hersenz nieuwsbrief

Ontvang gratis de nieuwsbrief van Hersenz

Meld je vandaag nog aan en ontvang gratis de digitale versie van het Hersenz magazine 2021.