Behandelteam
Wat het behandelprogramma Hersenz uniek maakt is het interdisciplinaire karakter. Alle betrokken behandelaren werken vanuit één team intensief met jou samen om je doelen te bereiken. Deze ervaren specialisten zijn allemaal gespecialiseerd in niet-aangeboren hersenletsel. Maak hieronder kennis met de regiebehandelaar, fysiotherapeut, de psychomotorisch therapeut, de groepstrainer afasie en cognitief trainer.
Naast deze behandelaars is het mogelijk dat waar nodig extra specialistische individuele behandeling geboden wordt op het gebied van bijvoorbeeld psychotherapie, systeemtherapie, creatieve therapie, fysiotherapie en logopedie.
De regiebehandelaar
Elk team heeft een regiebehandelaar, dat is altijd een GZ-psycholoog of orthopedagoog-generalist. De regiebehandelaar heeft overzicht over het gehele behandelprogramma dat je doorloopt en is eindverantwoordelijke. Hij of zij is dan ook altijd jouw vaste aanspreekpunt.
De psychomotorisch therapeut (PMT)
Met de psychomotorisch therapeut doe je ervaringsoefeningen die je bewust maken van hoe je in bepaalde situaties reageert. Vanuit de inzichten die je opdoet, kun je wellicht andere keuzes maken.
De fysiotherapeut
Bij de fysiotherapeut werk je aan het herstel van de lichamelijke gevolgen van je niet-aangeboren hersenletsel. De oefeningen zijn erop gericht om zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren. Je leert gebruik te maken van jouw mogelijkheden en om te gaan met de beperkingen.
De cognitief trainer afasie
De cognitief trainer afasie verzorgt het afasieprogramma. Heb je afasie, dan helpt de cognitief trainer afasie jou en jouw omgeving om je eigen taal te ‘spreken’, zodat je elkaar goed kan begrijpen.
De cognitief trainer
De cognitief trainer individueel bespreekt met jou persoonlijk hoe je het geleerde thuis kan inzetten. Met de cognitief trainer groep ga je in een groep van maximaal 8 personen in gesprek. Door inzichten, ervaringen en tips te delen leer je van elkaar en geef je elkaar steun.