Behandelteam

Wat het behandelprogramma Hersenz uniek maakt is het interdisciplinaire karakter. Alle betrokken behandelaren werken vanuit één team intensief met jou samen om je doelen te bereikenDeze ervaren specialisten zijn allemaal gespecialiseerd in niet-aangeboren hersenletsel. Maak kennis met de regiebehandelaar, fysiotherapeut, de psychomotorisch therapeut, de afasietherapeut, cognitief trainer thuis en cognitief trainer groep.

  • Elk team heeft een regiebehandelaar, dat is altijd een GZ-psycholoog of orthopedagoog-generalist. De regiebehandelaar heeft overzicht over het gehele behandelprogramma dat je doorloopt en is eindverantwoordelijke. Hij of zij is dan ook altijd jouw vaste aanspreekpunt. 
  • De cognitief trainer individueel bespreekt met jou persoonlijk hoe je het geleerde thuis kan inzetten.
  • Met de cognitief trainer groep ga je in een groep van maximaal 8 personen in gesprek. Door inzichten, ervaringen en tips te delen leer je van elkaar en geef je elkaar steun.
  • Bij de fysiotherapeut werk je aan het herstel van de lichamelijke gevolgen van je niet-aangeboren hersenletsel. De oefeningen zijn erop gericht om zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren. Je leert gebruik te maken van jouw mogelijkheden en om te gaan met de beperkingen.
  • Met de psychomotorisch therapeut doe je ervaringsoefeningen die je bewust maken van hoe je in bepaalde situaties reageert. Vanuit de inzichten die je opdoet, kun je wellicht andere keuzes maken.
  • De afasietherapeut verzorgt het afasieprogramma. Heb je afasie, dan helpt de afasietherapeut jou en jouw omgeving om je eigen te taal te 'spreken', zodat je elkaar goed kan begrijpen.

Naast deze behandelaars is het mogelijk dat waar nodig extra specialistische individuele behandeling geboden wordt op het gebied van bijvoorbeeld psychotherapie, systeemtherapie, creatieve therapie, fysiotherapie en logopedie.

Hersenz nieuwsbrief

Ontvang gratis de nieuwsbrief van Hersenz

Meld je vandaag nog aan en ontvang gratis de digitale versie van het Hersenz magazine 2021.