Stichting Chill bevordert prikkelarm uitgaan

Stichting Chill is een vrijwilligersorganisatie die wil dat iedereen uit kan gaan. En met 'iedereen' bedoelen ze ook mensen die snel overprikkeld raken, bijvoorbeeld door hard geluid of flikkerende lichten. In Nederland hebben een paar miljoen mensen last van herrie, prikkels of weinig energie. De oorzaken verschillen, maar het effect is dat ze daardoor zelden of nooit uitgaan of een dag gaan winkelen.

Stichting Chill streeft naar een landelijk dekkend netwerk van Chillcafés, Easydining restaurants en Loungeseats zodat iedereen uit kan. Dat doen ze door ondernemers te helpen de juiste sfeer en omstandigheden te bieden voor deze grote doelgroep. Denk aan zachte of geen muziek, gedimd licht, geluidswerende maatregelen, instructie van personeel, apparaten die weinig herrie maken en plekken waar mensen even tot rust kunnen komen.

Ga jij liever niet uit? Of heb je familie, vrienden, bewoners of klanten die dit niet doen? Dan geven de Chillcafés, Easydining restaurants en Loungeseats net dat zetje om het te proberen.

Mooi initiatief toch? Bekijk de verschillende locaties in het land op de website van Stichting Chill.