Nieuwe podcastshow voor patiënten en hun naasten

Er zijn veel podcastshows, maar er zijn er weinig die echt gericht zijn op mensen met NAH en hun naasten. Dat moet anders, dachten ze bij Hersenletsel.nl en dus produceerde de patiëntenvereniging haar eigen podcastshow. Een waarmee zij hopen mensen met NAH en hun naasten te kunnen voorzien van informatie, tips en tricks die andere mensen met NAH hebben geholpen in hun herstelproces en om het leven opnieuw vorm te geven.

De eerste aflevering: het belang van naasten

De eerste aflevering is een gesprek tussen Viggo Waas & Monique Lindhout over het belang van naasten. Vigo Waas kreeg in 2021 een herseninfarct en schreef hier een boek over met beste vriend Peter Heerschop. Voor ons magazine van dit voorjaar interviewden we hem en bespraken we het belang van naasten. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat naasten vanaf het begin bij de revalidatie moeten worden betrokken. Dit helpt de patiënt én de naasten enorm. Patiënten met NAH lijken namelijk sneller te revalideren als zij hulp krijgen van hun naasten.

Luister aflevering 1 van de Hersenletsel.nl Podcast: Een vriendin kan geen moeder worden, een gesprek tussen Viggo Waas & Monique Lindhout over het belang van naasten.

Zou je mee willen werken aan de podcastshow?

Hersenletsel.nl roept mensen met NAH, en hun naasten na te denken over andere onderwerpen. Waar lopen/liepen jullie tegenaan en wat zijn jullie ervaringen binnen het revalidatietraject? Sta je ervoor open je verhaal te delen? Neem dan gerust contact met hen op.