Gemiva krijgt als eerste Hersenz keurmerk

Zorgorganisatie Gemiva heeft na een audit door bureau CKMZ het officiële keurmerk van Hersenz Coöperatie gekregen. Gemiva is hiermee de eerste organisatie die het keurmerk ontvangt. In 2021 is Hersenz Coöperatie met audits gestart die als doel hebben alle 13 zorgorganisaties die het behandelprogramma voeren eind 2023 van het keurmerk te voorzien.

Hersenz keurmerk 

Organisaties die het keurmerk van Hersenz Coöperatie krijgen, mogen gebruik blijven maken van het wetenschappelijk onderbouwde behandelprogramma. Bij de kwaliteitscriteria wordt onder andere gekeken hoe het behandelprogramma wordt aangeboden en naar de scholing van de behandelaars. Tijdens de audit heeft Gemiva aangetoond dat zij voldoet aan de kwaliteitseisen die Hersenz Coöperatie heeft opgesteld.    

Emma van Reijmersdal, directeur: “Hersenz Coöperatie audit al haar leden iedere drie jaar, samen met bureau CKMZ. Gemiva laat zien dat ze de boel op orde hebben. De behandelteams zijn niet alleen professioneel op elkaar ingespeeld, maar ook dankbaar voor hetgeen ze samen met cliënten en naasten bereiken. Gemiva mag over de audit resultaten buitengewoon trots zijn!”

Jeroen Lievers, manager Hersenz, Gemiva: “We zijn heel blij dat we het keurmerk in de wacht gesleept hebben. Het is een mooie erkenning voor alle inzet van onze behandelteams. Het bevestigt dat we het behandelprogramma op de goede manier aanbieden en dus mogen blijven bieden. Wij gaan met enthousiasme door, omdat we zien dat de behandeling een enorm verschil maakt in het dagelijks leven van mensen met hersenletsel.”

Behandelprogramma Hersenz  

Met behandelprogramma Hersenz kunnen mensen met niet-aangeboren hersenletsel na revalidatie nog stappen maken om de kwaliteit van leven substantieel te verbeteren. Samen met hun naasten. Het programma wordt door 13 zorgorganisaties landelijk aangeboden. Je vindt hier meer informatie over het behandelprogramma.