Voor mensen met visuele problemen door hersenletsel is het vaak prettig als de woonruimte systematisch en met een vaste indeling is ingericht.

Heb je er moeite mee voorwerpen terug te vinden, dan kun je enorm geholpen zijn door een afspraak met huisgenoten bepaalde voorwerpen altijd op dezelfde plek neer te leggen.

Ook de aanwezigheid van voldoende en goede verlichting kan helpen. Je kunt overwegen een goed lichtplan te laten maken voor je woning en daarbij deskundig advies in te winnen. 

 

Interessant? Lees ook deze tips
Tip: Digitale hulpmiddelen

Met een visuele beperking kun je behoefte hebben aan hulp bij het omgaan met apparaten als je computer, smartphone en tablet.

Tip:gespecialiseerde kijktraining

Bartiméus en Visio zijn twee organisaties die gespecialiseerd zijn in visuele problemen. Zij bieden mensen met hemianopsie een speciale kijkstrategietraining die ongeveer tien weken duurt.

Tip: Hulpmiddelen en hulpdiensten

Mensen met niet-aangeboren hersenletsel die seksuele problemen hebben, kunnen terecht bij diverse hulpdiensten

Tip: zoek nieuwe manieren

Ook na hersenletsel blijft een seksuele relatie mogelijk en kan seksualiteit en intimiteit nog steeds prettig zijn. Hierin is meer mogelijk dan in eerste instantie lijkt.

Tip: zoek specialistische hulp

Mensen die problemen ervaren met seksualiteit en intimiteit na hersenletsel kunnen gebruik maken van specialistische hulp.

Pagina's